Flagermus

iDrink https://idrink.dk/drinks/flagermus/

Ingredienser

  • 2 cl - Safari
  • 2 cl - Sambuca
  • 6 cl - Cult Energy Activator

Fremgangsmåde

  1. Først skal der bruges 2 shotsglas og et normalt glas
  2. Tilføj 2 cl Safari i det ene shotsglas og 2 cl Sambuca i det andet
  3. Tilsæt herefter 6 cl Cult Energy Activator i det normale glas
  4. Placer shotglasset med sambuca oven i det normale glas (som set ved jägerbombs)
  5. Man drikker Safarien først (gemmer det i munden) og drikker så glasset med Sambuca og Cult

Flagermus er en yderst moderne og sjælden drink, der tager inspiration i haribos slik. Denne opskrift er en del af de mange drinks, der henter smag fra slikket og smager autentisk, til de genkendelige søde smage. Flagermus smager af lakrids og vingummi, en smag der ikke passer til alle. Derfor bør man kun lave denne drink, hvis man kan lide sød vingummi og lakrids. Dette er nemlig præcist hvad man får, når man laver denne ekstraordinære blanding. Blandingen med Safari, Sambuca og energidrik, skaber denne simple opskrift. Den simple opskrift kan nemt, laves i hjemmet eller serveres i baren. Den passer perfekt ind i en bar med hurtigt tempo, da den skaber en meget hurtig servering. 

Selv om drinken er forholdsvis ny og må siges, at være en niché indenfor cocktails, har opskriften opnået nye højder. Den er blevet yderst populær og derfor, bør man selv prøve opskriften og bedømme smagen selv. Flagermus minder en del om de kendte jägerbombs, som i mange år har været en udbredt del af baren i Danmark. Desuden serveres flagermus på præcist samme måde og derfor minder de meget om hinanden. Denne drink har desuden en lidt speciel måde, at blive drukket på og det kan faktisk være sjovt, at servere denne til gæsterne.

Cocktailens oprindelse 

Det er svært at bedømme, hvor denne opskrift opstod. Dette har meget, at gøre med dens niché status og derfor findes der ikke meget information om cocktailen. Hvis man tilføjer denne til barkortet, har man altså en sjælden genstand og man vil dermed, være på forkant med de nyeste opskrifter. Udover flagermus findes der utallige andre opskrifter, der tager udgangspunkt i haribos favorit slik. Man kan finde flere forskellige smagsvarianter på siden og man kan sige, at de alle hører under samme kategori. De er opstået for nyligt og i fremtiden vil mere information, formentligt komme frem om de yderst bemærkelsesværdige cocktails.