Koldskål opskrift

Ingredienser

  • 4 cl - Licor 43
  • 12 cl - Ananas Juice
  • 2 cl - Fløde
  • - isterninger
  • - kammerjunk

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 4 cl Licor 43, 12 cl ananasjuice, 2 cl fløde og fyld shakeren med isterninger.
  2. Dette shakes hårdt i ca. 30 sekunder, indtil der opnås en god blanding
  3. Derefter sies indholdet ned i et coupe cocktailglas og serveres
  4. Tilføj eventuelt kammerjunker som garnish, ved siden af cocktailen eller som krymmel på toppen

De fleste Danskere kender smagen af Koldskål, en velkendt dessert i Danmark. Konsistensen af mælk blandet med en syrlig citronsmag, giver følelsen af sommer i Danmark. Den friske ananas juice blandet med en base af licor 43 og en smule fløde, giver denne cocktail en yderst traditionel smag. Den autentiske smag af koldskål, giver cocktailen en meget speciel smag. Det kan være individuelt, om personer vil syntes om denne drink. Nogle vil mene, at den smager for meget af fløde, hvor andre vil være yderst imponeret.  Der er kun en måde, at finde ud af det på! Nemlig at prøve en Koldskål cocktail selv.  Drinken kan enten serveres som cocktail i et coupé cocktailglas, eller som shots. Drinken bør serveres yderst kold og eventuelt med afkølede glas. Man kan desuden tilføje andre ingredienser til shakeren og opnå nye resultater. En af de mere anvendte eksempler er, at udskifte ananasjuice med appelsinjuice. Dette vil ændre smagen og teksturen i drinken og skabe en ny smagsoplevelse. Derudover kan man bruge forskellige bær, som både ingredienser i cocktailen og som garnish på toppen. Dermed opnår man et bedre resultat og en langt bedre servering. Tilføj eventuelt kammerjunker ved siden af for, at opnå en mere traditionelt og klassisk udseende.