Gløgg

iDrink https://idrink.dk/drinks/gloegg/

Ingredienser

  • 2 dl - Friskpresset appelsinsaft
  • 1/2 skal - Fra en Appelsin
  • 2 dl - Vand
  • 275 - Sukker (ca. 3¼ dl)
  • 5 hele - Nelliker
  • 2 hele - Kanel
  • 3 hele - Allehånde
  • 1 flaske - Rødvin
  • 100 g - Rosiner
  • 50 g - Hakkede mandler (smuttede)

Fremgangsmåde

  1. Kog appelsinsaft, appelsinskal, vand sukker og krydderierne i en tykbundet gryde i ca 30 minutter ved mellem varme
  2. Sorter appelsinskal, nelliker, kanel og allehånde fra blandingen i gryden
  3. Tilsæt til sidst rødvin og varm drikken godt igennem, dog uden af koge
  4. Sluk for varmen
  5. Tilsæt rosiner og mandler
  6. Din gløgg er nu klar til servering. Husk at bruge glas som kan tåle varme
  7. Pynt evt. med en appelsinskive

Gløgg, en atypisk drink opskrift her på siden, som vi syntes fortjente en plads. Gløgg er en varm drik, som passer perfekt ind i vinterhyggen. Smagen af den varme vin, spreder sig i kroppen og giver en behagelig varme. De fleste Danskere kender Gløgg fra julens tid, når vi hygger os indenfor og får varmen. Gløgg passer bedst ind i vintertiden og er helt enkelt en opvarmet vin med tilsatte ingredienser. Den opvarmede vin har været en tradition i mange generationer i både Danmark og Tyskland. Drikken har smagsnuancer fra de smage vi forbinder med vinteren og julen. Den indeholder for eksempel appelsiner, nelliker, rosiner og endda hakkede mandler. Gløgg er en interessant drink at lave og man kan lære, at mestre gløgg kundskaben. Dette kræver dog noget træning og en god opskrift. Dette kan vi tilbyde og der garanteres en god drik, med mange gode smage. 

Det er ikke kun i Danmark, at der drikkes mange mængder Gløgg hvert år. I Tyskland hvor drikken har afstamning fra, drikkes Gløgg som en fast tradition gennem vintertiden. Her finder man ofte drinken på julemarkeder og i de fleste butikker, serveres der Gløgg. I Tyskland kaldes den Glühwein og er yderst populær på skisportssteder i alperne, til de eftertragtede afterski begivenheder.

Cocktailens oprindelse

Gløgg stammer fra 1400-tallets Tyskland og er forbundet med meget tradition i landets historie. Dette gælder også for Danmark, her blev Gløgg drukket gennem mange generationer. Der var lidt forskel på den danske version og den tyske. I Danmark brugte man nemlig Cognac i stedet for vin, dette blev dog senere hen ændret. Danskerne tog inspiration fra Tyskland og bruge også vin som base i Gløgg. Gløgg drikkes også i resten af norden og er en yderst populær og udbredt drik.

Kategori: Longdrink, Sød, Sur