Gløgg
5 / 5 ( 1 stemme )
Gløgg er blevet en hyggelig tradition, som de fleste danskere elsker at slubre i sig op til jul. Gløgg stammer oprindeligt fra tyskland fra 1400-tallet, hvor man varmede vin op og krydrede den med diverse ingredienser som kanel og nelliker. Siden spredte Gløgg sig til hele norden. Drikken har skiftet form mange gange undervejs, før den blev til den gløgg som vi kender den i dag.Det er ikke rigtigt jul før man har fået en god gang gløgg! Du er meget velkommen til at skrive hvad du synes om opskriften nedenfor i kommentarfeltet.
- 2 dl - Friskpresset appelsinsaft
- 1/2 skal - Fra en Appelsin
- 2 dl - Vand
- 275 - Sukker (ca. 3¼ dl)
- 5 hele - Nelliker
- 2 hele - Kanel
- 3 hele - Allehånde
- 1 flaske - Rødvin
- 100 g - Rosiner
- 50 g - Hakkede mandler (smuttede)
- Kog appelsinsaft, appelsinskal, vand sukker og krydderierne i en tykbundet gryde i ca 30 minutter ved mellem varme
- Tag appelsinskal, nelliker, kanel og allehånde op af gryden, da disse ikke er lækre af få i munden
- Tilsæt til sidst rødvin og varm drikken godt igennem, dog uden af koge
- Sluk for varmen
- Tilsæt rosiner og mandler
- Din gløgg er nu klar til servering. Husk at bruge glas som kan tåle varme
- Pynt evt. med en appelsinskive