Choco Colada opskrift

Ingredienser

  • 2 cl - hvid rom
  • 2 cl - mørk rom
  • 1,5 cl - Tia Maria
  • 1 cl - kokosnøddemælk
  • 5 cl - fløde
  • Garnish - revet chokolade
  • - bananskiver på kanten
  • - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt 2 cl brun rom, 2 cl hvid rom, 1,5 cl tia maria, 1 cl kokosnød mælk og 5 cl fløde til en shaker
  2. Ingredienserne rystes hårdt i omkring 30 sekunder
  3. Fyld et afkølet vandglas med knuste isterninger
  4. Si indholdet ned i glasset og garnish med bananskiver på kanten og revet chokolade over drinken

Choco Colada er enhver chokoladeelskeres drøm, en cremig og kraftig cocktail. Kombinationen af hvid og brun rom, skaber en balance mellem baserne og giver en yderst bemærkelsesværdig smag. Hertil kommer den tilsatte kokosnød mælk, den har til formål at give cocktailen en mindre stærk smag. Dette udligner smagsnuancerne, sammen med fløden som giver drinken sin fyldige konsistens. Tia Maria skaber en anderledes smagsoplevelse og giver cocktailen sin unikke smag. En atypisk likør, som ikke ses i mange andre cocktails. Dette gør Choco Colada til en speciel opskrift, som bestemt kan få gæsternes begejstring op.  Der er altså her tale om en yderst luksuriøs cocktail variant, som kun findes på de fineste cocktailbarer. Et unikt og specielt produkt i mixology verdenen, som kun udøves af de bedste bartendere. Drinken serveres i et typisk vandglas og serveres med banan og revet chokolade som garnish.  Udførelsen af denne cocktail kræver udover ingredienserne, en shaker og en si. Dette gør det forholdsvist simpelt, at arbejde med opskriften. Derudover kræver den en del håndkraft og bør rystes meget godt for, at opnå det bedste resultat. Hermed har man altså en yderst anbefalelsesværdig drink, som passer ind i en bar og som servering for gæsterne i hjemmet.   

Cocktailens oprindelse

Cocktail varianten stammer fra colada familien, som blev opfundet i caribiske stat Puerto Rico. Den første Colada, var repræsenteret som en Piná Colada og blev opfundet i 1954. 

Præcist denne opskrift, kan være svær at sige hvor stammer fra. Den er baseret ud fra klassikeren, men må siges at være en fusion af denne. Den stammer højst sandsynligt fra en mere delikat cocktailbarer i New York, hvor der blev opfundet mange eksperimenterende variationer af klassiske cocktails. Denne udgave af Colada er blot en af mange og der findes altså, utallige colada variationer. Af disse ses udgaver som Apricot Colada, French Colada og mange flere.