Æblekage shots

iDrink https://idrink.dk/drinks/aeblekage-shots/

Ingredienser

  • 6 cl - Licor 43
  • 12 cl - Æblejuice
  • top op med - Flødeskum
  • - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 4 cl Licor 43 og 12 cl Æblejuice og isterninger til en shaker
  2. Dette rystes sammen, indtil der opnås en kold blanding
  3. Si indholdet ned i en række shots glas og top op med flødeskum

Æblekage shots er en Dansk opskrift, som de fleste kender smagen af. En typisk æblekage, som serveret på det Danske kagebord. Med dette shot, kan man gendanne denne fortryllende smag. Bedst af alt, i sammenhæng med alkohol og det eneste man skal gøre er, at følge denne opskrift. På den måde opnår man denne fantastiske variant, af et vaskeægte Dansk shot. Med brugen af Licor 43, kan man nyde en cremet smag af kakao. Denne rum variant giver gode muligheder inden for mixing af cocktails og bruges i flere af Idrinks opskrifter. Dette blandes med æblejuice og skaber en autentisk smag, af æblekage præcist som vi kender den. Til sidst tilføjes flødeskum for, at færdiggøre den perfekte sammensætning. Ingredienserne harmonere og balancere hinanden og man må sige, at denne blanding er yderst speciel. Hvis man kan lide mere tunge og søde smagsvarianter, kan man sjældent gå galt i byen med denne. Desuden passer shottet perfekt ind i baren og kan let og hurtigt serveres til gæsterne, på denne måde kan man opnå en god service. Den hurtige service opnås, helt uden at gå ned i kvalitet. Dette shot skaber nemlig en oplevelse, som gæsterne bestemt vil synes om.  

 

Mange Danske drinks opskrifter er baseret, omkring forskellige delikatesser i det Danske køkken. Derudover inspireres de ofte af sodavandsis, dette gør de Danske bartender meget unikke og super lækre. De formår, at bringe nostalgien ind i baren eller hjemmet og give gæsterne, en helt specielt oplevelse. De fleste vil nyde denne specialitet og nikke genkendende til smagen.

Cocktailens oprindelse

Denne opskrifts oprindelse er utilgængelig og den må siges, at være yderst sjælden. En niche inden for den Danske cocktail verden og en unik mulighed for, at bringe noget nyt ind i baren. Opskriften kommer fra Danmark og kan fås på barer og diskoteker, omkring i landet. Det er dog uvist, hvem der har opfundet shottet.