Mai Tai

iDrink https://idrink.dk/drinks/mai-tai/

Ingredienser

  • 1.5 cl - Orange Curacao
  • 3 cl - Hvid rom
  • 3 cl - Mørk rom
  • 1.5 cl - Orgeat sirup
  • 0.5 cl - Sukkersirup
  • 1 cl - Limejuice

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 3 cl hvid rom, 1,5 cl orange Curacao, 1,5 cl Orgeat sirup, 0,5 cl sukkersirup, 1 cl limejuice og knust is til en shaker
  2. Shake i et par sekunder og hæld mixturen i et dobbelt rocks glas
  3. Hæld forsigtigt 3 cl mørk rom på toppen
  4. Garnish med mynteblade og lime på toppen

Mai Tai er en del af tiki cocktail familien og er en populær drink, flere steder i verden. Opskriften blev først opfundet for, at præsenterer de mange forskellige slags kvalitets rom. Cocktailen oplevede derefter, at blive overstimuleret af søde smage fra forskellige tilsatte juice og dermed mistede den magien. Dette ændrede sig dog et par årtier efter og nu til dags, findes originale Mai Tai’s i mange barer. Man kan sige, at ændringen af opskriften skabte en balance i smagsnuancerne. Nu til dags opretholdes en god smag mellem det søde og den stærke rom smag. 

Mai Tai cocktailen præsenteres ofte, med mange forskellige ingredienser som garnish. Her kan man udfolde sin kreativitet og dermed opnå en smuk servering i baren. Denne drink bør være fast inventar i en god cocktail bar og kan skabe, varme sommer følelser hos kunderne. Cocktailen blev populær efter dens tilstedeværelse i filmen Hawaii Blue, her blev drinken nydt af stjerner som Elvis Presley. Også i den nye serie “The Serpent” bliver Mai Tai’s drukket i Bangkoks 1970’ere. 

Cocktailens oprindelse

Det kan være svært, at vide hvor Mai Tai’s oprindelse stammer fra. Nogle kilder mener, at det var Victor Bergeron, der skabte den velkendte opskrift. Andre mener, at det var den verdens kendte bartender Donn Beach, der lavede den originale opskrift i 1930. Donn Beach er kendt for, at have lavet mange andre tiki cocktails, som for eksempel “Zombie”. Derfor er det sandsynligt at den originale opskrift, går tilbage til ham i hans bar “The Beachcomber bar”. Victor Bergeron præsenterede opskriften i 1940, hvilket kan skabe forvirring omkring cocktailens oprindelse.