Ingredienser
- 2 L - Rødvin
- 8 cl - Triple Sec eller Cointreau
- 8 cl - Brandy
- 8 cl - Sukkersirup
- 4 - Appelsiner
- 1 - Æble
- 10 - Røde vindruer
- 20 - Blåbær eller (15)jordbær
- 1 - Lime
- 1 - Citron
- - Isterninger
Fremgangsmåde
- Skær æbler, lime, citron og appelsinerne ud og tilføj dem til en skål
- Tilføj 2 L rødvin, 8 cl Cointreau, 8 cl Brandy og 8 cl sukkersirup til blandingen
- Tilføj den pressede appelsin juice og rør blandingen godt rundt. Herefter sættes skålen på køl i mindst 2 timer
- Tilføj 1/5 L danskvand til blandingen før servering og tilføj evt. isterninger
Der findes i dag en Europæisk lov der lyder, at alt sangria bør laves i Spanien eller Portugal og have mindre end 12 procent alkohol.
Cocktailens oprindelse
Denne type af vin, er en af de ældste cocktail lignende drinks vi kender til. Sangria lignende drikke blev drukket siden 1100 f. Kr. men ændrede dog struktur og indhold løbende. Derfor kan den ikke rigtigt sammenlignes, med den type vi kender i dag. Men hvis man kigger på oprindelsen, stammer den dog herfra og er blot udviklet over årene. Omkring 1492, opnåede en mere lignende type af Sangria, til den vi kender i dag dog mere succes i Spanien.
Sangria betyder blod på Spansk, hvilket giver mening i forhold til drinkens røde farve. I kristendommen sammenlignes rødvin ofte med jesus blod, hvilket giver mening i forhold til Spaniens rolle i kristendommen.Sangria stammer efter sigende fra den græske drik Hippocras, hvor vin blev blandet med sukker, krydderier og meget mere. Denne drik var yderst populær tilbage i tiden og blev drukket af de fleste i det græske rige. Den Sangria vi kender i dag, er langt fra den originale og er blevet udviklet med nye ingredienser.