Raspberry Mojito

iDrink https://idrink.dk/drinks/raspberry-mojito/

Ingredienser

 • 10 - Friske mynteblade
 • 6 cl - Hvid rom
 • 2 tsk - Sukker
 • 9 - Hindbær
 • 1/2 - Lime
 • - Danskvand

Fremgangsmåde

 1. Tilføj 10 friske mynteblade og halvdelen af limen i et robust glas
 2. Dette knuses med en muddler
 3. Herefter tilføjes den anden halvdel af limen, 7 hindbær og 2 tsk sukker til blandingen
 4. Dette knuses igen, indtil der opnåes en god blanding af ingredienserne
 5. Fyld glasset til toppen med knuste isterninger
 6. Hæld 6 cl hvid rom i glasset og fyld op med danskvand
 7. Garnish med lime og 2 hindbær på toppen (tilføj evt. mere mynte)

Raspberry Mojito er en opskrift, baseret ud fra den originale cocktail Mojito. Der er blot tilføjet ekstra ingredienser og dermed, skabt en ny smagsoplevelse. En frisk smag af hindbær, blandet med den klassiske smag fra Mojitos syrlige og søde nuancer. Dette skaber, en endnu mere frisk smag end originalen og sommerens cocktail er klar til servering. 

Mojitos historie går langt tilbage og har været en del af civilisationer i sydamerika i mange årtier. Derfor har vi altså, at gøre med en af de ældste cocktails i historien. Hvilket også viser sig, når man kigger på drinkens popularitet verden over. I denne udgave af cocktailen udføres en form for fusion, af nye frugt ingredienser. Der findes desuden mange forskellige variationer af den klassiske Mojito og mange opskrifter kan findes i bøger og på nettet. I nogle af variationerne bruges Angostura bitter eller i Cojito, hvor man tilføjer kokossmag. Dette gøres ved, at tilføje rom med smagen af kokosnød. I Raspberry Mojito bruges der rigtige hindbær og dermed opnås en naturlig aroma af den sødlige frugt.

Prøv også den originale version af Mojito.

Cocktailens oprindelse

Mojito stammer fra Havana i Cuba og har en lang historie bag sig. Den går helt tilbage til den oprindelige syd amerikanske befolkning, som brugte drinken som medicin. Med blandingen af mynte, citron, rom og juice fra sukkerroer, var den brugt som en form for naturmedicin mod forskellige sygdomme. Det var under koloniseringen, at den vestlige verden fandt ud af, at Mojito fandtes. I ca. 1650 blev Mojito tilgængeligt i England, hvor drinken blev populær.