Galliano hot shot opskrift

Ingredienser

  • 1 cl - Galliano
  • 0.5 cl - Flødeskum
  • 1 cl - Kaffe
  • Garnish - Kakaopulver

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 1 cl Galliano til hvert shotsglas
  2. Derefter tilsættes 1 cl friskbrygget kaffe til shotsglassene
  3. Tilsæt flødeskum på toppen efter behov
  4. Garnish med kakaopulver på toppen

Galliano hot shot, en klassiker i den danske bar, men stadig en forholdsvist ukendt opskrift i resten af verden. Et varmt kaffeshot, der får munden til at løbe i vand. Galliano smager forrygende og i denne opskrift, må man sige at få det bedste ud af den kendte likør. Smagen rammer perfekt ind i baren og skaber glade gæster, både i baren og i hjemmet. Galliano hot shot, kan både serveres som shots eller som drink. Dette afhænger blot af mængden, af de ingredienser der tilsættes. Det kan dog anbefales, at beholde opskriften som den er og dermed, serverer dem som shots. Dermed opretholder man teksturen og får det bedste ud af oplevelsen. Opskriften er yderst simpel og kræver ikke, de store kundskaber i baren. Derudover kræver opskriften ikke særligt mange ingredienser og kan dermed, nærmest laves med ingredienser der allerede findes i køkkenet. Dette gør opskriften til en sikker vinder, til for festen eller som dessert til middagsgæsterne. Man kan vælge at fjerne flødeskum fra opskriften, hvis man ikke er til den cremede konsistens. Dette gør dog shottet stærkere og dermed, vil man have en anderledes smag.

Cocktailens oprindelse

Galliano hot shots oprindelse kan være svær, at sige hvor kom fra. Men likøren Galliano blev opfundet i 1896 af den italienske Arturi Vaccari, som blandede blandt andet stjerneanis og vanilje. Likøren blev meget populær i slutningen af det 19 århundrede og blev drukket mange steder i verden. Men selvom der ikke vides meget om Galliano Hot Shots, kan opskriften bestemt anbefales til personer der kan lide kaffe og søde sager.