Drinkopskrift

Gløgg

Gløgg
    |    KATEGORI:     |    INDSENDT AF:
Print Udskriv     |    

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kog appelsinsaft, appelsinskal, vand sukker og krydderierne i en tykbundet gryde i ca 30 minutter ved mellem varme
Tag appelsinskal, nelliker, kanel og allehånde op af gryden, da disse ikke er lækre af få i munden
Tilsæt til sidst rødvin og varm drikken godt igennem, dog uden af koge
Sluk for varmen
Tilsæt rosiner og mandler
Din gløgg er nu klar til servering. Husk at bruge glas som kan tåle varme
pynt evt. med en appelsinskive

Gløgg er blevet en hyggelig tradition, som de fleste danskere elsker at slubre i sig op til jul. Gløgg stammer oprindeligt fra tyskland fra 1400-tallet, hvor man varmede vin op og krydrede den med diverse ingredienser som kanel og nelliker. Siden spredte Gløgg sig til hele norden. Drikken har skiftet form mange gange undervejs, før den blev til den gløgg som vi kender den i dag.

Det er ikke rigtigt jul før man har fået en god gang gløgg! Du er meget velkommen til at skrive hvad du synes om opskriften nedenfor i kommentarfeltet.

Kommentarer

Copyright © idrink.dk